Naast het 3D meten is vanderKampen solid modeling U.A. gespecialiseerd in reverse engineering. Vanuit een bestaand product wordt er terug gewerkt tot een volledig ontwerppakket, zo mogelijk rekening houdend met slijtage en productie afwijkingen. Maar ook met een voortschrijdend inzicht qua techniek en materialen.

Daar waar anderen veelal scansoftware gebruiken voor het vervaardigen van modellen, schakelen wij in een vroeg stadium over naar verdere verwerking in ons CAD systeem Ansys Spaceclaim of Siemens NX. Daarmee bent u verzekerd van een volwaardig en hoogwaardig CAD model, desgewenst inclusief bijbehorende 2D tekening.

Globale werkwijze reverse engineering

Op basis van aangereikte data, bijvoorbeeld in de vorm van fysieke delen, foto's, of technische informatie, geven wij u een passende offerte. De planning en leveringsomvang passen wij hierbij zoveel mogelijk aan naar uw wensen en eisen.

Bij opdracht gaan we alle beschikbare data analyseren en maken we 3D scans van de fysieke delen, om zo tot een eerste concept model te komen. Dit concept model wordt middels Polyworks vergeleken met de eerder gemaakte 3D scan(s).

Na overleg met u als klant gaan we op basis van het concept model over tot het opzetten van het definitieve ontwerppakket, bestaande uit 3D modellen en 2D tekeningen.  Oplevering gebeurt normaal gesproken in een neutraal formaat zoals STEP voor 3D modellen en PDF voor 2D tekeningen. Uiteraard is levering in oorspronkelijk formaat (Ansys Spaceclaim / Siemens NX) ook mogelijk.

Na afronding van het project bent u als klant eigenaar van alle data, dus ook van de originele scandata. Deze zal door ons gearchiveerd worden, zodat deze ten alle tijden op te vragen is.

Overige engineering diensten

Van oorsprong zijn wij een werktuigbouwkundig ontwerpbureau, dus ook voor ontwerpprojecten of extra (tijdelijke) capaciteit kunt u bij ons terecht.

Daarnaast kunnen wij voor u statische sterkteberekeningen verzorgen. Hiervoor maken wij gebruik van Simclaim, een add-on van Ansys Spaceclaim.