Voortgekomen uit de eigen behoefte naar 3D meetoplossingen, heeft vanderKampen solid modeling haar capaciteit en kennis uitgebreid met een compleet scala aan meetgereedschappen.

Globaal wordt onze meetdienst voor 3 soorten toepassingen ingezet:

Kwaliteitsinspecties

3D printen

Reverse engineering

Inspecties van prototypes, opspangereedschappen en "first out of tool" producten. Het eindresultaat is veelal een meetrapport waarbij we de scan vergelijken met een nominaal 3D CAD model. Indien een 3D CAD model niet beschikbaar is, dan kunnen we het resultaat ook vergelijken met 2D tekeningwaarden en/of klantspecificaties.

Het scannen en uitwerken tot een direct printbaar scanmodel (STL formaat) van uw product. Dit kan zijn op basis van een met de hand gemaakt prototype of een bestaand maar beschadigd product. In het laatste geval kunnen wij de beschadiging softwarematig corrigeren. 

Het resultaat is een zogenaamd "waterdicht" polygoonmodel dat onder voorbehoud 1-op-1 naar een 3D printer getuurd kan worden. 

Op basis van een 3D scan uw product uitwerken tot een volwaardig CAD model met een zuivere geometrie, desgewenst inclusief 2D tekening, geschikt voor verdere productie. 

Hiervoor beschikken wij over:

  • Cronos3D optische wit-licht scanner
  • Faro Edge Scanarm HD
  • Aicon Scanreference

Afhankelijk van uw wensen ontvangt u van ons nauwkeurige meet- en scandata, een geoptimaliseerd scanmodel wat direct geschikt is voor 3D printen, of zelfs een compleet nieuw ontwerppakket bestaande uit 3D modellen en 2D tekeningen.

Door de kleinschalige opzet van het bedrijf en de gebruikte gereedschappen, zijn wij in staat om zeer snel en flexibel te werken. Desgewenst bij de klant op locatie, nationaal of internationaal.